NEW CHUMS – SHRUGGIN’ OFF THE FEELINGS (EP)

Artiest info
Website
facebook

video

“Shruggin’ Off The Feelings” is de titel van een recente EP die werd uitgebracht door het Amerikaanse indie rocktrio ‘New Chums’ uit Phoenix, Arizona. Deze band werd geformeerd in 2017 en telt dus drie leden met zanger-gitarist Seth Boyack, bassiste en backing vocaliste Cassandra Clark en drummer Ben Hedlund. Hun poppy indie rocksound met stuk voor stuk catchy melodieën en dito riffs was eerder al te horen op hun twee eerste EP’s “See It For Myself” uit 2017 en “Future Towns” uit 2019.

Op de EP “Shruggin’ Off The Feelings” staan vijf tracks die in totaal 17 minuten opwindende muziek opleveren, te beginnen met de single “The Ride” die u op de video bij deze recensie kunt beluisteren. Op de tweede track “Recall” gaat het er nog wat rockender en ruiger aan toe. Of de band het echt over hun persoonlijke gevoelens heeft of dat er bij het componeren van de songs wat verbeelding aan te pas is gekomen blijft onduidelijk en is eigenlijk ook niet echt relevant om van deze muziek van ‘New Chums’ te houden.

Eén van de meest melodieuze nummers uit dit vijftal songs is “Trade The Market”, een zeer vlot in het gehoor liggende rockballad waarin het uitstekende zangwerk van Seth Boyack het best tot uiting komt. Anderzijds vormen de catchy dynamische gitaarriffs en het ritmische bas- en drumswerk de basis van de twee resterende nummers “4 On 1’s” en afsluiter “Don’t You Know I Know” over een wantrouwen dat ontstaat in een relatie als er geheimen voor elkaar in het spel zijn gekomen.

“Shruggin’ Off The Feelings” is dan wel een veel te kort plaatje, de vijf aanstekelijke nummers die er een plaatsje wisten op te veroveren zijn allemaal van een uitstekende kwaliteit hetgeen ons toch met enige mate van nieuwsgierigheid doet uitkijken naar hopelijk spoedig volgend nieuw werk van dit frisogende rocktrio uit Phoenix.

(valsam)